Google Adwords

Google Merchant Center Disponibil in Romania

google merchant center in romania

Magazinele traditionale cu pereti, vitrine si obloane se inchid cu repeziciunea cu care tipa de la casa spune “Next, please!” Am ales intentionat varianta in engleza, are mai putine caractere, deci e fonetic mai rapida decat “Urmatorul, va rog!”.

Estimarile spun ca 15% din vanzarile la nivel mondial se vor face, pana in 2020, prin e-commerce. E batalie crancena pe pozitii bune in piata digitala fara usi, fara obloane, ba chiar si fara granite. Asa ca nu mai pierdem vremea si trecem la instrumente de cucerire.

In urma cu cateva zile Google a lansat in Romania Google Merchant Center . Suportul este disponibil atat in limba romana cat si in multe alte limbi din centrul si estul Europei.

Google Merchant center

Ce inseamna campaniile de Google Shopping?

Google shopping e un instrument destinat magazinelor online (dar nu numai) care comercializeaza produse pe site-urile lor. Ce se intampla, practic? Cum ajungi la consumator?

Relativ simplu: atunci cand oamenii cauta pe Google diverse – continut informal sau tranzactional, descopera anunturi de produse conexe de tip imagine+descriere+pret. Am atasat mai jos printscreen-uri facute ieri in google.de si google.fr.

google merchant center image 10 image 9

Iar pe varianta de mobil

Screenshot 2019 05 22 at 08.29.15

Screenshot 2019 05 22 at 08.52.15

Este de mentionat este ca in unele cazuri, sub campaniile de Google Shopping, mai sunt si campanii de Search disponibile.

Care sunt urmatorii pasi ?

  1. Mergeti in Google Merchant Center si , cu contul de Google pe care aveti deja conturile de Google Analytics / Ads deschideti contul de Merchant Center
  2. Pregatiti feed-ul de produse. Aveti aici documentatia despre cum trebuie creat feed-ul de produse. Va promitem un articol nou in care va aratam cum sa faceti feed-uri smart
  3. In sectiunea de Branding , trebuie sa va setati logo-urile in format square si in format dreptunghiularScreenshot 2019 05 22 at 08.43.32
  4. Shipping – setati informatii legate de livrarea produselor Screenshot 2019 05 22 at 08.45.10

Lansarea oficiala Google Shopping in Romania mai dureaza. Nimeni nu stie exact cand anume se va petrece, dar toata lumea e de acord ca e bine sa avem totul pregatit pana atunci.

Author

Daniel Slavenie

Comment (1)

  1. Google Merchant Center - Feed de produse - probleme si solutii - MoLoSo
    June 4, 2019

    […] am spus si in articolul anterior, Google Merchant Center s-a lansat in Romania . Unul din lucrurile de care se vor lovi magazinele online o sa fie feed-ul de produse.In acest […]

Leave a comment